Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Danmarks Vildeste Kommune

Aalborg er med i Miljøministeriets konkurrence om at blive Danmarks Vildeste Kommune!

Collage til DK vild konkurrence
Miljøminister Lea Wermelin har udskrevet konkurrencen ”Sammen om et VILDERE Danmark”, som skal være med til at gøre Danmark VILDERE til fordel for natur og biodiversitet.

Aalborg Kommune er med i konkurrencen, som er helt i tråd med vores Rig Natur i Aalborg Kommune - en strategi for biodiversitet.

Kommunerne byder ind med deres forslag til deres finale projekter den 1. juni 2022. Juryen udvælger den 23. august ti finalister, som er med i opløbet til at blive Danmarks vildeste kommune. Vinderen kåres midt september, som udover æren, vinder 1 million til et vildt naturprojekt! Vi krydser fingre og håber alt hvad vi kan.

Du kan læse mere om konkurrencen på Miljøsministeriets hjemmeside.

Hvad gør Aalborg Kommune?

Aalborg Kommune vil den rige natur - nu og i fremtiden. Derfor arbejder vi målrettet med at skabe mere plads til naturen. Vi har efterhånden gjort det længe, og det kan ses mange steder i kommunen allerede. 
Vi har store sammenhængende, vilde naturområder, men vi har også masser af mindre urbane biodiversitetsprojekter spredt over hele kommunen.

Aalborg Kommune har vi siden 2015 ændret egen drift, samarbejdet med boligforeninger, grundejerforeninger, virksomheder og andre som gerne vil give plads til den lille natur.

Se et lille uddrag af nogle af vores projekter fra 2021 nedenfor. 

Her på siden kan du læse mere om vores finaleprojekt og mange af de andre biodiversitetsinitiativer kommunen arbejder med.

Det Grønne Frejlev

Det Grønne Frejlev is the chosen one.

Blandt alle Aalborg Kommunes vilde biodiversitetsprojekter har vi udvalgt Det Grønne Frejlev som vores finale bud til miljøministerens konkurrence, Danmarks vildeste naturkommune.

Det Grønne Frejlev er bare et af kommunens mange biodiversitetsprojekter. Og udvalgt fordi projektet handler om, hvordan vi alle gerne vil mere natur. Vi vil gerne mere ud i naturen, vi vil gerne have den tættere på, og det har Det Grønne Frejlev nu arbejdet for i 2 år i samspil med hele bysamfundet.

Udgangspunktet har være en strategisk tilgang til vores oplandsbyer for at inddrage borgerne, udvikle områderne i og omkring byerne, inddrage mange samarbejdspartnere og udarbejde en bred vifte af projekter til glæde for naturen og borgerne.

Derfor er Det Grønne Frejlev det vildeste biodiversitetsprojekt i Aalborg Kommune (og Danmark).

Print alle punkter

 

Læs mere om Det Grønne Frejlev her.

Du kan se Aalborg Kommunes finaleprojekt på Miljøministeriets side.

Hvad har Aalborg Kommune ellers gjort?

Her kan du se et udvalg af grønne projekter, tiltag og initiativer i Aalborg Kommune.

Du kan også følge os på vores Instagram eller Facebookside, hvor vi bruger hashtagget #dkvildaalborg.

Print alle punkter

 

Del indhold