Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Center for Grøn Omstilling

Center for Grøn Omstilling er Aalborg Kommunes platform for alle de projekter, som arbejder målrettet med bæredygtighed. Fælles for alle projekterne er partnerskab med borgerne, industrien, detailhandlen og vidensinstitutioner.

Besøg vores website

Økologi 

Økologi har høj prioritet i Aalborg Kommune. I Bæredygtighedsstrategien fremgår et mål om 60% økologi i de kommunale køkkener, kantiner og institutioner drevet af Aalborg Kommune ved udgangen af 2020.

Økologiprocenten

Økologiprocenten beregnes hvert år forvaltningsvis og ved udgangen af 2017 var den samlede økologiprocent for hele Aalborg Kommune på 45%. Madservice Aalborg, som indkøber ca. 48% af alle fødevarer i Aalborg Kommune, kom ud af 2017 med en økologiprocent på 46,4 %

Fremme økologien

I Aalborg Kommune ønsker vi at fremme økologien bredt. Både når det kommer til jordbrug, køkkendrift, kommunale indkøb mv., og på den måde medvirke til at opfylde flere af Bæredygtigheds­strategiens indsatser samt reducere madspild mv. for at reducere ressourceforbruget og samtidig skabe økonomisk rum for mere økologi.

Økologiske spisemærker

Mange af Aalborg Kommunes institutioner følger deres flotte indsats op med et økologiske spisemærke, som er et statskontrolleret mærke, der viser, hvor stor del af de indkøbte føde -og drikkevarer, der er økologiske. Mærket findes i bronze (30 – 60%), Sølv (60 – 90%) og Guld (90 – 100%).

Der er 59 økologiske spisemærker i kommunen i 2017:

  • 41 institutioner (1 guld, 35 sølv og 5 bronze)
  • 2 skoler (Bronze)
  • 4 af Madservices køkkener (4 bronze)
  • 11 af kommunens kantiner (2 sølv og 9 bronze)
  • 1 kulturinstitution (bronze)

Aalborg Kommune har fået 6 mærker yderligere i 2017.

Del indhold