Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Socialt ansvar er det nye sort

Vi har sat Frida Tarp i stævne til en snak om socialt ansvar, og hvordan virksomheder kombinerer det med rekruttering og branding.

Corporate Social Responsibility (CSR) har floreret i mange år. Langt de fleste virksomheder har taget stilling til deres grønne omdømme, indleder Frida vores snak. Nu ser vi i stigende grad, at virksomheder kigger bredere og arbejder med både deres grønne og sociale, samfundsmæssige profil. 

Frida Tarp er socialøkonomisk konsulent i BusinessAalborg. Til daglig rådgiver hun såvel iværksættere som etablerede virksomheder om mulighederne inden for socialøkonomi og socialt ansvar.  

Millennials vil andet end løn

- Det er min oplevelse, at der sker et markant ryk blandt virksomheder i disse år, fortæller Frida. Flere og flere erkender, at vi skal passe på hinanden, og at profit er ikke alt. Det sker samtidig med, at de såkaldte millennials rykker ind på arbejdsmarkedet. Mange af dem har et anderledes perspektiv på penge og forbrug, og de er optaget af andre parametre end løn. De lægger eksempelvis meget vægt på meningsfyldthed og at kunne gøre en forskel. 

Loyale medarbejdere og kunder

- Virksomheder kan have mange forskellige bevæggrunde for at sætte fokus på socialt ansvar, men typisk handler det om at ville gøre en forskel for andre, at ville skabe større loyalitet både internt og eksternt i virksomheden og at skabe en konkurrencemæssig fordel, uddyber Frida og fortsætter, når en virksomhed tænker socialt ansvar ind i forretningen skaber det større loyalitet fra både medarbejdere og kunder, det skaber stolthed og engagement. Vi ser, at forbrugerne i stigende grad handler med hjertet, hvilket skaber helt nye forretningsmuligheder for både nye virksomheder og de veletablerede.

Code of Care vil skabe flere småjobs i Aalborg

- I Aalborg har antallet af lønmodtagere aldrig været højere. Men samtidig med at beskæftigelsen har rundet 107.000, oplever vi, at ledigheden er relativ konstant, fortæller Frida. For at tackle den udfordring har vi i BusinessAalborg og Jobcenter Aalborg blandt andet entreret med organisationen Code of Care og en række visionære erhvervsledere.

Formålet er at skabe flere af de såkaldte småjobs i private virksomheder. Altså timelønnede jobs, som ikke er på fuldtid. Det kan eksempelvis være pakkeopgaver, administrative opgaver, oprydning, sortering mv.

- Gennem småjobs får virksomhederne løst konkrete opgaver, og de ledige - primært kontanthjælpsmodtagere - som ikke umiddelbart kan løfte et fuldtidsjob, opnår en tættere forbindelse til arbejdsmarkedet, forklarer Frida. Småjobs- konceptet er således en relativ nem måde for virksomheder at prøve kræfter med socialt ansvar og rekruttering af en ny type medarbejdere.

Taskforce sætter handling bag intentioner

- 23 erhvervsledere deltager lige nu i vores taskforce, som både kommer med idéer til og sætter handling bag etableringen af flere småjobs. Bredden af de engagerede virksomheder er imponerende fortæller Frida, som blandt andre nævner, Siemens Gamesa Renewable Energy, der er Aalborgs største private arbejdsplads, Aalborg Portland, Højer Møbler, Restaurant No. 76, Kaffe Fair, Aalborg Pirates, Aalborg Lufthavn og Gabriel.

Se hele deltagerlisten

Kontakt Frida

Er du nysgerrig på mulighederne inden for socialt ansvar og socialøkonomi, er du velkommen til at kontakte Frida.

Frida

Frida Tarp

2520 0131

frit@aalborg.dk

Linkedin 

Del indhold