Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Internationalisering

Få hjælp til at komme i gang med eksport og finde nye internationale samarbejdspartnere
Verdenskort

Sparring og netværk 

I BusinessAalborg står vi klar til at give dig sparring omkring din virksomheds internationalisering og de udfordringer og muligheder det giver. Uanset om der er tale om eksport, import, outsourcing, arbejdskraft, etablering i udlandet eller andet, så er vi klar.

Vi kan give sparring på din eksportplan, kompetenceafklaring, adgang til støtteordninger, netværk og samarbejdspartnere, international arbejdskraft og studerende, finansiering mv.

Du er velkommen til at kontakte Helle Duus, som er vores erhvervskonsulent med speciale i eksport. Med en baggrund inden for salg og eksport hjælper hun gerne din virksomhed med forretningsudvikling og eksport. Hun deler også gerne ud af sit store netværk og har et ganske særligt kendskab til norske, tyske og franske forhold. 

 Helle (1)

Kontakt erhvervskonsulent Helle Duus

Byg bro til Norge 

Skal du eksportere til det norske marked eller etablere dig i Norge? 

Så kan BusinessBroen Norge-Norddanmark hjælpe din virksomhed inden for eksport, etablering og arbejdskraft. Vi kan hjælpe med vejledning og tilskud til fx identificering af potentielle kunder eller samarbejdspartnere i Norge, vejledning om love og regler, opstart af selskab i Norge eller markedsføring af dine produkter eller ydelser mm.

Læs mere om BusinessBroen

Kontakt erhvervskonsulent Helle Duus 

Mød også vores andre erhvervskonsulenter

Forretningsmuligheder i Kina

Er du interesseret i samarbejde med kinesere, så kan vores Chinese-Nordic Innovation Center (CNIC) hjælpe dig med gode råd og netværk. CNIC har kontor i Shanghai og i Aalborg og har til formål at styrke forretning, viden og relationer på tværs af Kina og de nordiske lande. CNIC er resultatet af en samarbejdsaftale mellem Aalborg Kommune og den kinesiske strategiske organisation NETC. 

Kontakt projektleder Andreas Nyeboe Munk

Innovation i Afrika

Foreningen Access2Innovation giver danske virksomheder mulighed for at indtage nye vækstmarkeder i Afrika. Vi samler forskere, NGOer, offentlige institutioner og private virksomheder i innovative partnerskaber for at skabe bæredygtige løsninger målrettet lokale markedsbehov.

Som medlem i Access2innovation bliver du en del af en samlet innovationsplatform, som sikrer indsigt i det afrikanske marked, finansieringsmuligheder, adgang til nyeste forskning, lokalt netværk og nye forretningsmuligheder.

Læs mere om Access2Innovation 

Kontakt direktør Jacob Ravn

Samarbejdsmuligheder i Arktis

Arctic Consensus har kontor i Grønland og Aalborg og vi kan hjælpe din virksomhed med udvikling af forretningsmuligheder samt formidling af viden om de arktiske regioner. 40-års tradition for samarbejde har udviklet en stærk relation mellem Nordjylland og Grønland, og Aalborg er blevet en indgang til Grønland og andre dele af Arktis.

Læs mere om Arctic Consensus

Kontakt direktør Lise-Lotte Terp

IKT-branchen BrainsBusiness

Vil du øge din synlighed på nye markeder som en del af det nordjyske IKT-miljø, så kan BrainsBusiness hjælpe dig. Vi kan også hjælpe med adgang til nye markeder via klynge-klynge samarbejde på udvalgte markeder, deltagelse på internationale messer, studieture til udlandet og deltagelse i internationale projekter. BrainsBusiness giver også mulighed for adgang til kontorplads og mødelokaler i udlandet.

Læs mere om BrainsBusiness

Kontakt Co-Cluster Manager Helena Peyron

Energibranchen - House of Energy

Arbejder du inden for energibranchen - vindenergi, fjernvarme, energioptimering, grønne gasser mv. er du velkommen til at kontakte energiklyngen House of Energy, som gerne hjælper dig med internationale kontakter og netværksmuligheder. 

Læs mere om House of Energy

Kontakt Cluster Manager Preben Birr-Pedersen

Deltagelse i EU-projekter

Mangler du overblik over EUs mange funding og projektmuligheder, eller søger du projektsamarbejdspartnere, så står vi klar til at hjælpe dig. Det kan fx. være projektsamarbejder gennem InterReg eller Northern Connections, hvor vi kan facilitere og hjælpe dig med at finde andre europæiske samarbejdspartnere. 

Kontakt Christina Zinck Folmand Knudsen, strategisk konsulent med speciale i internationale relationer og projektudvikling 

Verdens største B2B-netværk

Gennem Enterprise Europe Network tilbyder vi hjælp til at finde nye samarbejdspartnere i udlandet. Vi kan bl.a. hjælpe med:

  • Kontaktformidling til udenlandske samarbejdspartnere 
  • Adgang til projektpartnere til bl.a. EU-projekter
  • Information og vejledning om EU-tilskudsmuligheder
  • Information om CE-mærkning og EU-udbud

Med sine godt 600 kontorer i over 50 lande er Enterprise Europe Network verdens største B2B-netværk. 

Læs mere om Enterprise Europe Network

Få hjælp til international arbejdskraft

Har din virksomhed internationale medarbejdere eller tænker du på at ansætte nogle?

Så kan International House North Denmark bidrage til at gøre processen lettere ved hjælp af vores serviceydelser og vejledning til virksomheder og organisationer i Nordjylland. Denne hjælp omhandler tre forskellige indsatsområder: tiltrækning, modtagelse og fastholdelse af internationale medarbejdere.

Læs mere om International House North Denmark

Kontakt projektleder Lasse Frimand Jensen

Del indhold

Selvbetjening