Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Aalborg-baseret smykkevirksomhed fejrer 10 års jubilæum

Smykkevirksomheden Gade & Juul er på 10 gået fra at være hobbyprojekt til at have 12 medarbejdere og 90 konsulenter i Danmark.
Gade og Juhl ejerne

Smykkevirksomheden Gade & Juul, der hovedsageligt sælger deres smykker via homeparties, kan til sommer fejre 10 års jubilæum.

Malene Gade Pedersen og Henriette Juul startede Gade & Juul som et hobbyprojekt, da de begyndte at lave deres egne smykker af læder og farverige shell perler. I dag kan de kalde sig selv for virksomhedsejere af et brand i vækst, der udkommer med fire nye kollektioner årligt og har sin egen webshop. Endvidere er smykketeamet vokset fra to til 12 medarbejdere og 90 smykkekonsulenter fordelt over hele landet. 

Fra veninder til virksomhedsejere

Før Malene og Henriette satsede på at etablere deres egen virksomhed, var de veninder og arbejdede begge som pædagoger i en specialbørnehave. De oplevede derfor noget af et sceneskift, da de først startede egen virksomhed:

”Vores forretning er egentligt bygget på tilfældigheder, da ingen af os i opstarten havde nogen som helst viden om at drive en virksomhed. Vores opstart handlede derfor om at tilegne os en masse viden og skabe en struktur i vores virksomhed. Derfor blev vi allerede dengang anbefalet at søge rådgivning hos BusinessAalborg og blev tilknyttet erhvervskonsulent Helle Duus,” fortæller Henriette.

 ”NU giver det mening”

Malene og Henriette har været på en spændende rejse med deres virksomhed, der har indeholdt både faglig og personlig udvikling. Deres fokus har fra starten været på at holde jordforbindelsen, alt imens de byggede deres smykkeunivers.

”Helle hjalp os med at skabe faste rammer i vores forretning og regne ud hvilken rolle, vi hver især skulle udfylde i virksomheden. Udover at blive coachet i den rigtige retning, har vores største læring været at adskille vores privat- og vores arbejdsliv. Det at blive bevidst om egne styrker, følelser og hele tiden holde fokus på, hvad der er bedst for virksomheden, har været afgørende", fortælle Malene, som også understreger vigtigheden af at sætte det helt rette hold af medarbejdere. 

Henriette fortsætter: ”Flere af de ting vi lærte, har først givet mening bagefter. Det hænger sammen med, at vi har lært tingene, når vi skulle bruge dem. At have egen virksomhed kan sagtens gå hen og blive ensomt, men det gør en kæmpe forskel at have andre med til at heppe på en. Flere af de ting, vi lærte i processen, gav mening i situationen, men vi har virkelig kunne mærke bagefter, hvor meget vi har rykket os fagligt og personligt”.

Gade Juhl

At gøre en forskel

De sidste otte år har Malene og Henriette haft fokus på at gøre en forskel ved at tage socialt ansvar. Sidste år havde de blandt andet et lagersalg, hvor overskuddet gik til Kræftens Bekæmpelse, og de donerer et beløb til Julemærkefonden fra deres lagersalg ved forskellige aktioner.

Derudover har de altid 1-2 borgere på kanten af arbejdsmarkedet ansat i et ressourceforløb. I den forbindelse har de haft sparring med Frida Tarp fra BusinessAalborg, som har speciale i socialøkonomi.  

”I begyndelsen lavede vi alting selv, men nu har vi lært vigtigheden af at have et stærkt team. Vi har kun gode oplevelser med at have medarbejdere ansat i ressourceforløb. Vi kigger på hele mennesket, og hos os er der plads til alle – bare folk er ambitiøse,” fortæller Malene.

Smykkernes svar på Tupperware

Til sommer kan Gade & Juul fejre 10 års jubilæum, og det fejrer de med en helt speciel smykkekollektion og et brag af en fest for hele smykketeamet. Planen for 2019 er at ansætte endnu flere smykkekonsulenter, lave endnu mere socialt arbejde og se forretningen vokse yderligere. På længere sigt er ambitionen at blive smykkernes svar på Tupperware og at være kendt af alle kvinder i Danmark.

Kontakt Helle fra BusinessAalborg

Har du også lyst til at få sparring af Helle Duus fra BusinessAalborg, er du velkommen til at kontakte hende. I BusinessAalborg er vores råd gratis og uvildige.  

Se hvordan Helle kan hjælpe dig

Helle Duus Erhvervskonsulent 4F

Helle Duus

Erhvervskonsulent

2520 1533

hdj@aalborg.dk

Del indhold