Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Aalborg modtager pris for socialøkonomisk samarbejde

Den Socialøkonomiske Kommunepris 2021 går til Aalborg Kommune, der har fokuseret på at tage socialt ansvar i samarbejde med erhvervslivet og lokalsamfundet.
Aalborg Kommune vinder socialøkonomisk pris

September 2021

Aalborg Kommune modtager Den Socialøkonomiske Kommunepris 2021. Mandag blev den uddelt ved konferencen "Nye veje til socialøkonomi" i København, hvor rådmand Mai-Britt Iversen og erhvervskonsulent Frida Tarp tog imod prisen på vegne af kommunen.

Den Socialøkonomiske Kommunepris gives til en kommune, der blandt andet etablerer gode rammevilkår for socialøkonomiske virksomheder samt involverer og samarbejder med lokalsamfundet omkring socialt ansvar. 

En pris med pondus

- Det er en pris, som betyder rigtig meget for Aalborg Kommune. Men det er ikke kun kommunens fortjeneste. Sammen med erhvervslivet, leverandører, investorer og ikke mindst borgerne tager vi det sociale ansvar i fællesskab, og vi udvikler os sammen som by og kommune, udtaler Mai-Britt Iversen, byrådsmedlem samt rådmand for Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen. 

- Vi tør prøve nye modeller af, og det bliver kun nemmere i takt med, at vores samarbejde med erhvervslivet bliver stærkere i forhold til at tage socialt ansvar. Dermed kan flere aalborgensere få en jobidentitet og blive en del af et arbejdsfællesskab, siger hun. 

Initiativer som gør en forskel

Til dagligt arbejder BusinessAalborgs erhvervskonsulent Frida Tarp med socialt ansvar. Hun har således faciliteret de initiativer, som ligger til grund for, at Aalborg Kommune vinder Den Socialøkonomiske Kommunepris. 

Tilgangen er primært baseret på at fremme socialøkonomiske virksomheder og partnerskaber samt gøre det attraktivt for etablerede virksomheder at ansætte fra kanten af arbejdsmarkedet. Især initiativerne 'Små job med mening' samt Impact60 er blevet fremhævet. 

- Fælles for dem er, at vi arbejder ud fra et tillidsperspektiv. Det er med leverandører og samarbejdspartnere, som vi kender rigtig godt og stoler på. Alle parter er interesserede i, at det lykkes, og vi udvikler initiativerne i samarbejde med erhvervslivet. På den måde bliver det også attraktivt for virksomhederne såvel som de mennesker, der står på kanten af arbejdsmarkedet, siger Frida Tarp.

Aalborg Kommune var nomineret til Den Socialøkonomiske Kommunepris 2021 sammen med Kolding Kommune, Jammerbugt Kommune og Kalundborg Kommune. Aalborg var ligeledes nomineret til i 2019, hvor prisen senest blev uddelt. Dengang modtog Kolding Kommune den.

Nysgerrig på mere?

Har din virksomhed lyst til at arbejde med socialt ansvar? Og er du blevet  nysgerrig på fx. initiativet 'Små job med mening'?

Du er altid velkommen til at kontakte erhvervskonsulnt Frida Tarp for en snak om muligheder.  

Fridas hjerte banker nemlig for socialt ansvar. Få hendes sparring på, hvor og hvordan du kan sætte ind, så det at tage socialt ansvar giver mest mening for netop din forretning og din organisation. Det kan være inden for arbejdskraft, samhandel, værdikæder mv.  I BusinessAalborg er gode råd altid gratis og uvildige.   

Youtube: Se hvordan Frida kan hjælpe din virksomhed

Frida Tarp (1)

Frida Tarp

2520 0131

frit@aalborg.dk

Del indhold

Selvbetjening