Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Startup på Slottet

11. december 2015
Initiativtager til StartupWorks, Lisa Dalsgaard, fortæller her om foreningens visioner, og hvorfor hun driver sin virksomhed fra denne prominente plads.

Den 1. november 2015 overtog foreningen StartupWorks lejemålet på Aalborghus Slot, og ildsjælene bag arbejder nu på at gøre Slottet til byens samlingspunkt for skalerbare vækstvirksomheder. Der er 10 ambitiøse startup virksomheder i gang på Slottet og med 65 skriveborde i alt, er der allerede nu venteliste på det attraktive kontorfællesskab.

Driver forretning fra Slottet

- Hos os får man ikke bare adgang til et skrivebord. Vi åbner døre til hinandens netværk, udfordrer hinandens forretningsmodeller og bruger hinanden til sparring. Hver morgen smiler du lige en ekstra gang, fordi du går på arbejde på et slot, fortæller Lisa Dalsgaard.

Hun er en af ildsjælene bag StartupWorks og driver selv firmaet GoodiePack, et værktøj til at oprette digitale goodiebags. Under mottoen "Make it Happen" lyser engagementet ud af Lisa, når hun fortæller om, hvordan den tætte dialog med ligesindede iværksættere gør en kæmpe forskel for hver af virksomhederne på Slottet:

- I en seriøs opstartsfase, hvor man dedikerer sit liv til at banke en virksomhed op at stå, så har man et enormt behov for at være omgivet af mennesker, som forstår ens vision, men også ens udfordringer og frustrationer. Her på Slottet lever vi alle af at skabe løsninger, og hvorfor så ikke spise frokost sammen hver dag og inspirere hinanden til endnu flere løsninger og hurtigere vækst?

Indsprøjtning til iværksættermiljøet

Lisa har tidligere været en del af iværksættermiljøet i København og Aarhus men er nu vendt tilbage til Aalborg:

- For bare halvandet år siden oplevede jeg, at der ikke var så meget sammenhold mellem iværksætterne i Aalborg. Derfor tog jeg, sammen med et par andre i første omgang initiativ til NextNord, en netværksgruppe for digitale og tech iværksættere. Senere gik vi så flere iværksættere sammen om at skabe rammerne for dette inspirerende iværksættermiljø for skalerbare virksomheder. Nu oplever jeg et fantastisk sammenhold her, og at det ligefrem er muligt at drive virksomhed fra et slot, er da bare helt fantastisk. Hvor ellers kan det lade sig gøre, spørger Lisa begejstret.

StartupWorks fællesskabet har fokus på skalerbar tech, og virksomhederne arbejder med alt lige fra spil, medico, digitale og medier. Men der er også virksomheder, der arbejder med 3D print eller har haft fysiske produkter i forskellige crowdfunding kampagner.

Gensidig sparring og inspiration

Morten Dalum fra firmaet Innovationshjulet er én af virksomhederne, der er flyttet ind på slottet. Herfra driver han virksomheden og sætter især pris på netværket og den daglige sparring og inspiration:

- Jeg vil nemmere kunne opnå virksomhedens målsætning ved at være en del af StartupWorks. Det kan jeg, fordi netværket er stærkt, og der er en interesse i at hjælpe hinanden. Derudover er det vigtigt for byen og regionen, at vi får skabt denne type af virksomheder, da det vil blive fremtidens arbejdspladser.

Jeremie Pierre Gay fra 3D printfirmaet Create it REAL er sammen med sine medarbejdere også glad for at drive virksomhed på Slottet:

- For os betyder det meget, at vi er en del af et stort fællesskab. Vi inspirerer hinanden, lærer af hinanden og trækker på hinandens netværk, fortæller Jeremie.

Slottet er eftertragtet

StartupWorks på Slottet er fra start blevet et attraktiv kontorfællesskab og miljø:

- StartupWorks ønsker at arbejde sammen med det nordjyske erhvervsliv, investorer og business angels for løbende at tilføre erfaringer til virksomhederne. Vi har allerede 10 virksomheder på venteliste. Som lejer skal man nemlig igennem en screening, for at vi sikrer os, at alle lejere er skalerbare startups. Vækstpotentiale og store planer er dét, vi alle har tilfælles, så vi skal alle kunne bidrage til denne vidensdeling, slutter Lisa.

Besøg Startup Works' hjemmeside
Følg Startup Works på Facebook 

Del indhold