Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Grundlovsceremoni

Magistratens har på mødet den 17. juni 2019 besluttet, at Aalborg Kommune holder to årlige grundlovsceremonier. Et i andet kvartal og et i fjerde kvartal.

Der vil dog på baggrund af nedenstående først kunne holdes en grundlovsceremoni i 2020. Grundlovsceremonien skal holdes tidsligst én måned efter loven er vedtaget og senest 4 måneder efter.

Der har været folketingsvalg, og det seneste lovforslag L 232 om indfødsrets meddelelse blev derfor ikke færdigbehandlet.

  • Den 5. juni 2019 var der folketingsvalg. Det betyder, at lovforslaget L 232 om tildeling af indfødsret, der blev fremsat den 25. april 2019, ikke blev færdigbehandlet.
  • Ifølge Udlændinge- og Integrationsministeriet vil der blive fremsat et nyt lovforslag i slutningen af oktober 2019, når det nye Folketing er trådt sammen. Hvis der ikke ændres i betingelserne for at få dansk statsborgerskab, forventes de personer, der er omfattet af det bortfaldne april-lovforslag, at blive omfattet af dette nye lovforslag.

Der kan læses mere om betingelser for at få dansk statsborgerskab samt Grundlovsceremonien på Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside.

Når en ny lov er vedtaget vil det på denne side blive annonceret, hvornår og hvordan grundlovsceremonien holdes i Aalborg Kommune.

Kort om ceremonien:

Ved grundlovsceremonier bydes ansøgere om dansk statsborgerskab velkommen, underskriver en erklæring om at overholde dansk lovgivning og giver hånd til en repræsentant for kommunalbestyrelsen.

Ansøgere skal tilmelde sig således, at deltagerliste kan indsendes til Udlændinge- og Integrationsministeriet senest 2 uger inden datoen for grundlovsceremonien.

Del indhold