Erstatning ved uheld på en af kommunens arealer
Aalborg Kommune er ikke erstatningsansvarlig for hændelige uheld. Der kan kun udbetales erstatning, hvis der foreligger et ansvarsgrundlag.
Der er et ansvarsgrundlag, hvis kommunen har begået en fejl ved for eksempel at undlade at udbedre huller i vejen, som kommunen har kendskab til.
Det er altid en god ide at anmelde en eventuel sag til dit eget forsikringsselskab, inden du retter krav om erstatning til kommunen.
Start ansøgning om erstatning
Hvis du ønsker at rette krav om erstatning i forbindelse med et uheld, skal du udfylde selvbetjeningsløsningen.
Inden du starter din ansøgning om erstatning, er det en god ide at have følgende klar:
- Policenummer, hvis skaden er meldt til eget forsikringsselskab.
- Prisoverslag på reparation fra autoriseret værksted/mekaniker, hvis skaden ikke er meldt til eget forsikringsselskab.
- Fotodokumentation af skaden og skadesstedet.
- Eventuelle købskvitteringer.
Uheld på kommunens institutioner
Hvis du er kommet til skade, mens du har opholdt dig indenfor på en af kommunens institutioner, skal du rette direkte henvendelse til institutionen, der vil hjælpe dig videre med et eventuelt krav om erstatning.
Sagsbehandlingstid
Når du har oprettet en sag, vil den blive sendt til juridisk vurdering hos den forsikringsmægler Aalborg Kommune anvender.
Sagsbehandlingstiden afhænger af sagens kompleksitet.
Drejer din sag sig om personskade, eller forventes det samlede erstatningskrav at overstige kommunens selvrisiko, vil forsikringsmægleren straks overdrage sagen til Aalborg Kommunes forsikringsselskab.
Sagsbehandlingstiden afhænger af sagens kompleksitet.
I nogle tilfælde vil dit krav blive afvist af Aalborg Kommune med det samme. Det kan for eksempel være, hvis skaden du har indberettet, er sket på et område som ikke ejes eller vedligeholdes af Aalborg Kommune.
Databeskyttelseslovgivningen
Kommunen registrerer de oplysninger, der er nødvendige for kommunens sagsbehandling. Oplysningerne behandles i henhold til databeskyttelsesforordningen art. 6, stk. 1, litra e og art. 9, stk. 2 litra f.
Kommunen registrerer og kontrollerer de modtagne oplysninger og videregiver oplysningerne til vores forsikringsmægler/forsikringsselskab, andre offentlige myndigheder, private virksomheder m.fl., der har lovmæssigt krav på oplysningerne eller som samarbejder med kommunen.
Kommunen sletter oplysningerne, når opbevaringspligten udløber, og et eventuelt arkiveringskrav er opfyldt. Når oplysningerne er arkiveret eller slettet, har kommunen ikke længere adgang til dem.
Du har ret til at vide, hvilke oplysninger kommunen har om dig, og du kan kræve forkerte oplysninger rettet eller slettet.
Kommunens databeskyttelsesrådgiver
Du kan kontakte Databeskyttelsesrådgiveren og læse mere om dine rettigheder i henhold til databeskyttelseslovgivningen på www.aalborg.dk/dbr
Du har ret til at klage til Datatilsynet over Kommunens behandling af dine personoplysninger.
På www.datatilsynet.dk kan du læse mere om Databeskyttelsesrådgiverens rolle.