Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Samtykke

Når vi anvender billeder og video, skal vi følge reglerne i databeskyttelsesforordningen. Derfor kan du her læse om samtykke til brug af billeder og tilbagetrækning af samtykke.

Datatilsynet skelner mellem portrætbilleder og situationsbilleder, når de skal vurdere, om et billede uden videre kan offentliggøres, f.eks. i forbindelse med markedsføring, eller om det kræver dit samtykke.

Forskel på portrætbilleder og situationsbilleder

Det kræver samtykke at bruge portrætfotos. Vi beder dig derfor altid om at underskrive en blanket om samtykke, inden vi bruger dit portrætfoto på f.eks. sociale medier, hjemmesider, videoer og i foldere, og du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.

Situationsbilleder defineres i denne sammenhæng som billeder, hvor en aktivitet eller en situation er det egentlige formål med billedet. Det kan eksempelvis være gæster til en koncert, legende børn i en skolegård eller besøgende i en zoologisk have.

Situationsbilleder kan bruges uden samtykke, hvis de er taget på et offentligt sted, er harmløse og ikke på nogen måde krænker, udstiller eller udnytter personen. Det gælder også, selvom der er personer på billedet, hvis det vigtige stadig er situationen eller aktiviteten.

Hvis du ønsker at trække samtykket tilbage

Et samtykke kan altid trækkes tilbage. Hvis du meddeler os, at du ikke længere ønsker at et foto vises på f.eks. vores hjemmeside, fjerner vi det hurtigst som muligt.

Samtykket kan kun trækkes tilbage fremadrettet. Hvis fotoet er brugt i trykt materiale, kan fotoet først fjernes ved genoptryk.

Brug kontaktformularen i højre side, hvis du ønsker at trække dit samtykke tilbage.

Hvis du vil vide mere

Du kan læse om databeskyttelsesreglerne og dine rettigheder, når vi behandler personoplysninger om dig her:

Databeskyttelse & dine rettigheder

Eller på Datatilsynets hjemmeside

 

Del indhold

Samtykke

Du kan trække dit samtykke tilbage ved at sende os en besked.

Send besked til Aalborg Kommune

Samtykke i Skoleforvaltningen

Har du givet dit samtykke til Skoleforvaltningen?

Så se mere om samtykke og tilbagetrækning af samtykke