Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Influenzavaccination

Influenzasæsonen er snart over os. Derfor er det en god idé at blive vaccineret, hvis du er i risiko for at blive alvorligt syg af influenza. Det gælder også, selv om du føler dig sund og rask.

Vaccination anbefales, hvis: 

• Du er over 65 år
• Du har en kronisk sygdom fx KOL, astma eller diabetes
• Du er svært overvægtig (BMI > 40)
• Du er førtidspensionist
• Du er gravid efter 12. uge

Vaccinationen er gratis

Hvis du tilhører en af de nævnte grupper, kan du få influenzavaccinationen gratis hos egen læge eller på et af Aalborg Kommunes aktivitetscentre.

Tilbuddet om gratis vaccination varer fra 1. oktober til 31. december 2018. For gravide dog frem til 1. marts 2019.

Se mere om, hvem der kan få vaccinationen gratis

Vaccinationen beskytter dig

Sundhedsstyrelsen anbefaler vaccinationen til de nævnte grupper, fordi ældre og kronisk syge er i øget risiko for at blive alvorligt syge af influenza. Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen anslår, at der hvert år dør 1000-2000 personer som følge af influenza. Disse dødsfald ses primært blandt ældre og kronisk syge. Hver vinter ses således en stigning i den samlede dødelighed blandt ældre, og en stor del af denne stigning kan tilskrives influenza.

Man ved fra evalueringen af influenzavaccinationskampagner tidligere år, at den vigtigste grund til at personer i risikogruppen fravælger vaccination er, at de oplever, at de er friske i hverdagen og derfor ikke har brug for vaccination. Og at de ikke ved, hvor alvorligt influenza rent faktisk kan være. Derfor er det vigtigt, at disse borgere oplyses om fordelene ved vaccination.

Vaccinationen nedsætter din risiko for at få influenza. Hvis du alligevel bliver smittet, bliver sygdommen mindre alvorlig. Du kan ikke få influenza af at blive vaccineret.

Bivirkninger efter vaccinationen er relativt sjældne. De består almindeligvis af, at man bliver lidt øm, der hvor man er stukket, får feber eller bliver lidt utilpas. Bivirkningerne går som regel over efter 1-2 dage. 

Du kan blive vaccineret flere steder

I Aalborg kommune kan du blive vaccineret hos din egen læge i dennes konsultationstid. Kan du ikke forlade dit hjem, har du mulighed for at få besøg af lægen hjemme.

 

Del indhold