Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Klippekort til hjemmeboende ældre i Aalborg Kommune

I Aalborg Kommune tilbyder vi en times ekstra hjælp om ugen til særligt udsatte ældre borgere - og du bestemmer helt selv, hvad du vil bruge hjælpen til.

Klippekort Hjemmeplejebrugere WebHvilke borgere får et klippekort?

Klippekortet er til dig, som i forvejen modtager personlig pleje og derudover: 

  • har moderat demens
  • har svær leddegigt
  • ikke har et velfungerede socialt netværk fysisk tæt på.

Det er kommunens visitation, der afgør, om du er i målgruppen for klippekortet og det er hjemmeplejen, der står for udlevering af klippekort.

Mener du, at du måske kan få et klippekort, så ring til Visitationen (Kontaktcentret) på tlf 9982 5000.

Hvad er et klippekort?

Med et klippekort får du 52 klip - 1 klip om ugen, der svarer til 24 minutters ekstra hjælp hver uge i et år.

Klippekortet skal hjælpe dig til stadig at kunne gøre de ting, der giver dig livskvalitet.

Du er stadig herre i dit eget liv, og med klippekortet bestemmer du, om der skal være mere tid til ture ud af huset, hygge derhjemme eller måske noget ekstra praktisk hjælp.

Hvordan fungerer det?

Du kan enten bruge muligheden til at få lidt ekstra hjælp løbende, eller du kan spare klip sammen, hvis du gerne vil noget, der tager lidt længere tid. Du kan dog maksimalt spare 4 klip sammen. Det svarer til 4 timer.

Klippekortet er med til at give dig mere selvbestemmelse og mulighed for selv at vælge de aktiviteter, du har lyst til. Klippekortet er din og medarbejdernes tid sammen. Tid til ekstra hjælp, omsorg og aktiviteter, som ligger ud over den eksisterende plejeindsats.

Dine klip går hovedsageligt til at betale medarbejderens løn i det tidsrum, I bruger sammen. Er der udgifter forbundet med den ønskede hjælp, er det dig selv, der betaler. Det betyder også, at hvis du ønsker at komme en tur i Zoologisk Have eller lignende, så er det dig, som skal betale indgang, kørsel mm. for jer begge.

Planlægning

Når du skal planlægge, hvad du vil bruge dine klip til, er det i samarbejde med dine pårørende og medarbejderne, der leverer hjemmepleje eller rengøring hos dig.

Hvis der er tale om kortere aktiviteter, så er det fint at gøre det en uge i forvejen, men aktiviteter af 4 timers varighed skal aftales 4 uger før aktivitetens afholdelse af hensyn til planlægning af medarbejdernes arbejdstid. Der kan dog ske undtagelser ved særlige omstændigheder.

Registrering af dine klip

Dette klippekort giver dig mulighed for selv at holde øje med, at du får brugt dine klip. Medarbejderne, der leverer hjemmepleje og rengøring hos dig, registrerer dine klip i vores omsorgssystem, så du skal ikke blive nervøs for at få dit klippekort væk eller glemme at klippe et klip af. Det er vores ansvar at holde styr på dine klip.

Hvad skal vi så lave?

Sammen med en medarbejder skal du finde frem til, hvad du har lyst til at bruge klippekortet til. Det kan eksempelvis være:

  • Besøg hos en ven eller familie
  • Ledsagelse på shoppeture
  • Hyggestund med medarbejdere
  • Udflugter til parken, skoven eller andet
  • Spille spil, høre musik eller sortere fotoalbums
  • Tur på café, museum eller i teatret

Det vigtige er, at det er dig, der bestemmer, hvad den ekstra tid skal bruges til.

Del indhold