Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Klippekort til plejehjemsbeboere i Aalborg Kommune

I Aalborg Kommune tilbyder vi dig, der bor på plejehjem, 24 minutters ekstra hjælp om ugen. Du bestemmer helt selv, hvad du vil bruge hjælpen til.

klippekortHvilke borgere får et klippekort?

Klippekortet er til alle faste plejehjemsbeboere i Aalborg Kommune.

Hvad er et klippekort?

Du får 52 klip - 1 klip om ugen. Det svarer til 24 minutters ekstra hjælp hver uge i et år.

Klippekortet skal hjælpe dig til at gøre de ting, der giver dig livskvalitet, når du er flyttet på plejehjem.

Du er stadig herre i dit eget liv. Med klippekortet bestemmer du selv, om der skal være mere tid til ture ud af huset, hygge derhjemme eller måske ekstra praktisk hjælp.

Klippekortet kan også anvendes til fælles aktiviteter blandt beboere på plejehjemmet såsom udflugter.  

Hvordan fungerer det?

Du kan enten vælge at få lidt ekstra hjælp løbende, eller du kan spare klip sammen. Det kan du gøre, hvis du gerne vil noget, der tager lidt længere tid. Du kan dog maksimalt spare 30 klip sammen. Det svarer til 12 timer.

Klippekortet er med til at give dig mere selvbestemmelse. Det giver også mulighed for selv at vælge de aktiviteter, du har lyst til. Klippekortet er din og medarbejdernes tid sammen. Tid til ekstra hjælp, omsorg og aktiviteter, som ligger ud over den eksisterende plejeindsats på plejehjemmene.

Dine klip går hovedsageligt til at betale medarbejderens løn i det tidsrum, I bruger sammen. Er der udgifter forbundet med den ønskede hjælp, er det dig, der betaler. Det betyder, at hvis du ønsker at komme en tur i Zoologisk Have eller lignende, så er det dig, der betaler indgang, kørsel mm. for jer begge. 

Planlægning

Når du skal planlægge, hvad du vil bruge dine klip til, sker det i samarbejde med dine pårørende og medarbejderne på plejehjemmet.

Hvis der er tale om kortere aktiviteter, er det fint at planlægge en uge i forvejen. Er der tale om aktiviteter af mere end 4 timers varighed, skal det aftales 4 uger før aktivitetens afholdelse. Det skal det af hensyn til planlægning af medarbejdernes arbejdstid. Der kan dog ske undtagelser ved særlige omstændigheder.

Registrering af dine klip

Klippekortet giver dig mulighed for selv at holde øje med, at du får brugt dine klip. Medarbejderne på plejehjemmet registrerer dine klip i omsorgssystemet. Derfor skal du ikke være nervøs for at få dit klippekort væk eller glemme at klippe et klip af. Det er plejehjemmets ansvar at holde styr på dine klip.

Hvad skal vi så lave?

Sammen med en medarbejder skal du finde frem til, hvad du har lyst til at bruge klippekortet til. Det kan eksempelvis være:

  • Besøg hos en ven eller familie
  • Ledsagelse på shoppeture
  • Hyggestund med medarbejdere
  • Udflugter til parken, skoven eller andet
  • Spille spil, høre musik eller sortere fotoalbums
  • Tur på café, museum eller i teatret

Det vigtige er, at det er dig, der bestemmer, hvad den ekstra tid skal bruges til.

Del indhold

Klippekort henvendelse

Har du spørgsmål vedrørende Klippekort kan du henvende dig til det enkelte plejehjem

Søg i Plejehjemsoversigten