Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Birkebo, plejeboliger

Birkebo ligger i Kærby og er et moderne plejehjem, hvor velvære ikke bare er noget, man taler om. Her er der blandt andet et stort wellnessrum med spabad og massagestol.
Adresse  Forchhammersvej 23
9000 Aalborg
Vis På kort (åbner i nyt vindue)
Telefon  9931 6435
Leder  Tina Møller
Antal pladser  100

Fysiske rammer og faciliteter

Birkebo er Aalborg Kommunes største plejehjem. Det blev bygget i 2004 og udbygget i 2016, så det i alt rummer 100 lejligheder, hvoraf de 10 er for mennesker med demens. Den ene af plejehjemmets boenheder er helt røgfri, dvs. at der ikke må ryges i lejlighederne.

Birkebo har 98 et-rums lejligheder og 2 to-rums lejligheder, som er egnet til ægtepar. Et-rums lejlighederne består af vinkelstue, badeværelse med bruser og køkkenniche med køleskab. Boligerne i stueetagen har udgang til en lille terrasse og på 1. sal er der fransk altan.

I hver boenhed er der en fælles opholdsstue med bl.a. moderne køkken. Birkebo råder også over en festsal samt et wellnessrum med stort spabad og massagestol, som beboerne frit kan benytte.

Dagligdagen

På Birkebo lægger vi vægt på, at beboerne har mulighed for at leve et individuelt og værdifuldt liv, ligesom vi prioriterer samarbejdet og helheden omkring beboerne højt.

Vi arrangerer forskellige aktiviteter på alle hverdage om formiddagen og de fleste eftermiddage. Aktiviteterne består f.eks. i gymnastik og cykeltræning, men vi tilbyder også forskellige kreative aktiviteter, så som hækling og strikning mv. Vi afholder også gudstjeneste og banko regelmæssigt.

Birkebo har ansat en aktivitetskoordinator til at styre udbuddet af aktiviteter. Aktivitetskoordinatoren engagerer også frivillige, så vi kan tilbyde endnu flere aktiviteter til beboerne.

Læs mere og se billeder fra dagligdagen, arrangementer mm. på Birkebos side på Facebook.

Sådan gør du

Kommunen skal visitere dig til en plejebolig.

For at blive visiteret til en plejebolig kræves det, at du ikke længere kan klare dig i din hidtidige bolig og har et omfattende behov for pleje, samvær og aktiviteter. Du skal endvidere selv udtrykke ønske om at ville bo i en plejebolig.

Hvis du har behov for en plejebolig, kan du henvende dig til Myndighedsafdelingens Kontaktcenter: tlf. 9982 5000 eller mail: kontaktcentret@aalborg.dk.

På Kontaktcentret er sundhedsfagligt personale klar til at modtage og behandle alle nye henvendelser samt give råd og vejledning. Kontaktcentret hjælper også videre til rette afdeling, team og medarbejder.

Kontaktcentret har åbent kl. 8 til 15 mandag, tirsdag, onsdag og fredag samt kl. 8 til 17 om torsdagen.

Kvalitetsstandarder

Hjælp til beboere på plejehejm

Øvrig information

Plejehjemmet Birkebo: Informationsfolder
Læs mere om Birkebo hos Vivabolig, Afdeling 27

Yderligere info

Venteliste

Antal på Venteliste:5
Gennemsnitlig antal dage på venteliste:88
Antal personer fra andre kommuner på venteliste:0
Antal fordelte ventelistepladser i det foregående kvartal:6