Find en af kommunens andre hjemmesider

Gå ind på den valgte hjemmeside

Aalborg-virksomheder fandt et match til millioner

Lokale Inklusio og Aalborg-afdelingen af Special Minds IT fandt hinanden gennem BusinessAalborg. I dag samarbejder de om en offentlig opgave for flere millioner.
Special Minds og Inklusio

I starten af året stiftede virksomheden Inklusio og Special Minds IT bekendtskab med hinanden. I august vandt de så et udbud på 18 millioner kroner som et samlet konsortium. Med opgaven skal de sikre webtilgængelighed på offentlige hjemmesider og mobilapplikationer.

Bindeleddet var Frida Tarp, erhvervskonsulent inden for socialt ansvar ved BusinessAalborg, der så et muligt samarbejde mellem de to Aalborg-virksomheder.

- Jeg vidste, at Frida arbejder med socialt ansvar. Så jeg søgte hjælp ved hende til at udbrede mit netværk i Aalborg. Da vi snakkede tilgængelighed og inklusion, nævnte hun Special Minds for mig, da de også tapper ind i den samfundsgavnlige tankegang, fortæller Stein Erik Skotjerra, der står bag Inklusio.

Virksomheden arbejder til dagligt med webtilgængelighed og digital inklusion, mens Special Minds IT er en socialøkonomisk virksomhed, der ansætter personer på autismespektrummet som specialiserede it-konsulenter. De har bred erfaring med it-opgaver generelt.

Det skabte en god synergi og et stort indblik i webtilgængelighed som fagligt område.

- Vi har nogen, der er virkelig skrappe til at teste software og hjemmesider generelt. At teste tilgængelighed lå lige til højrebenet med Stein Eriks indsigt. Derfor gik vi i gang med at uddanne otte konsulenter, hvilket fungerede fantastisk, siger Orla Pedersen, der er udviklingschef i Special Minds IT.

Inklusio og Special Minds IT påbegyndte samarbejdet med henblik på at tilbyde tests af webtilgængelighed generelt. Senere blev udbuddet sendt ud, hvilket de sammen vandt foran flere store it-koncerner.

Derudover arbejder de fortsat med at tilbyde rådgivning omkring tilgængelighed og digital inklusion til private og offentlige organisationer.

Specialminds 2

Et godt match

Inklusio og Special Minds IT skal udføre opgaven for Digitaliseringsstyrelsen. Det er med henblik på at sikre, at brugere med synsbesvær, hørebesvær, læsevanskeligheder og kognitive eller motoriske handicap kan orientere sig på og bruge de offentlige platforme.

- I februar vidste vores folk stort set ingenting om webtilgængelighed. Men de ved en masse om at teste websites. Så nu har vi en håndfuld folk, der er nogle af de allerbedste inden for det område og er med til at skabe en EU-standard, fortæller Orla Pedersen.

Stein Erik Skotkjerra er selv blind. Dermed har han stor indsigt i problematikken og mange års erfaring med webtilgængelighed.

- Man er ikke nødvendigvis ekspert, fordi man er handicappet. Men er man tilmed handicappet oven i at være ekspert på området, så ved man en del. I dette tilfælde handler det også om at være farligt stærk, og det er vores profiler på den her opgave, siger Inklusio-indehaveren.

Udbuddet kommer i forbindelse med en ny EU-lovgivning, der skal sikre webtilgængeligheden på samtlige offentlige platforme.

En opgave, der giver mening

Sammen har de to virksomheder med adresse i Aalborg et markant indblik i de faktorer, der kan sikre webtilgængelighed.

Stein Erik Skotkjerra kender selv alt til at optimere webtilgængeligheden for synsbesværede og andre grupper, mens Special Minds IT’s konsulenter har bidraget til de kognitive aspekter.

- Mine folk er også i målgruppen, som det handler om. Det er en opgave, som er blevet taget godt imod ved os. De har selv et forhold til det, og opgaven giver rigtig god mening for dem. Det betyder meget for dem. Det er ikke kedeligt, selvom de tester websted nummer 20, 30 eller 50 i rækken, forklarer Orla Pedersen.

Erhvervskonsulent Frida Tarp arbejder til dagligt med socialøkonomi og socialt ansvar ved BusinessAalborg. Dermed står hun klar til at vejlede virksomheder, som vil tænke socialt ansvar ind i forretningen og finde den arbejdskraft og de samarbejder, som giver bedst mening for både forretningen og organisationen.

Specialminds 3

Kontakt Frida fra BusinessAalborg

Gør som Special Minds - og brug Frida Tarp som din sparringspartner.

Fridas hjerte banker for socialt ansvar og er det oplagte valg, når du overvejer at tænke socialt ansvar ind i din forretning. Få hendes sparring på, hvor og hvordan du kan sætte ind, så det at tage socialt ansvar giver mest mening for netop din forretning og din organisation. Det kan være inden for arbejdskraft, samhandel, værdikæder mv.  

Se, hvordan Frida kan hjælpe dig

 Frida Tarp I Farver

Frida Tarp

Erhvervskonsulent - socialt ansvar

Tlf. 2520 0131

frit@aalborg.dk

Mød Frida på LinkedIn

Del indhold